ARBEJDSLIV

Uddannelse og de tidlige år

Jeg er oprindelig uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Design i 2001. Som afgangsprojekt designede jeg et website for dansk lyrik. Under min uddannelse arbejdede jeg som webdesigner på reklamebureauet Propaganda og var i praktik hos TV2 Design i Odense. Efter afgang tog jeg til Schweiz og arbejdede som Art Director hos Bodum Design Group. Her stod jeg for emballagedesign, butiksindretning,  designmanualer og meget andet.

Første ansættelse i DR

Efter Bodum kom jeg til DR, hvor jeg redesignede DR1 og DR2 sammen med Eng Agger og Morten Kvist i en lille designenhed direkte under TV-Direktøren. Vi introducerede blandt andet den logo-struktur, som DR stadig benytter sig af i dag.

Eget Firma

I 2003  startede jeg eget firma, Timeline, sammen med L. Nicolay Grønlund. Firmaet specialiserede sig i visuelle identiteter til TV-Stationer, også kaldet airlooks. Vores kunder var store tv-stationer som DR, men også Discovery og den norske kanal 4. Da jeg forlod firmaet for at bliver kreativ chef i DR, var der 11 medarbejdere.

Designchef

I 2006 vendte jeg tilbage til DR, da jeg blev tilbudt ansættelse som chef for DR Design’s motion graphics afdeling. Her arbejdede jeg i tre år, hvor afdelingen voksede fra 5 til 15 medarbejdere.

Sammen med mit team udviklede og implementerede vi nye grafiske identiteter til DRK, DR Ramasjang, DR HD samt redesign af DR1 og DR2. I 2009 søgte jeg og fik stillingen som designredaktør på tværs af hele DR med eget budget.

TV Vært

I 2010 forlod jeg jobbet som designredaktør for at arbejde som vært og programudvikler i DR Kultur. Her var jeg blandt andet vært på TV!TV!TV!, Vogternes Råd, Søndag Live, Made in Denmark og TV Quizzen.

Kulturchef

I 2016 blev jeg ansat som kulturchef i designfirmaet Kähler. Her bestræbte jeg mig på at bygge bro mellem den elitære og den folkelige kultur gennem samtale, debat og oplysning.

Dette gjorde jeg blandt andet ved at arrangere saloner inspireret af Guldalderens tilgang til kulturen. Derudover havde jeg indflydelse på valg af designere og kunsthåndværkere i samarbejde med Kählers produktchef, Camilla Christensen. Min stilling som kulturchef blev nedlagt i forbindelsen med salget af Kähler til Rosendahl i oktober 2018.

Egen Virksomhed

I januar 2019 sprang jeg ud som selvstændig tv – og radiovært, skribent samt moderator og foredragsholder. Jeg strikker selv min hverdag sammen og bestemmer selv, hvilke opgaver jeg vil tage på mig.

Jeg skal ikke stå til regnskab overfor andre end mig selv og kan blande mig i debatten, som jeg vil. Det er en stor befrielse. Når jeg indimellem indgår i faste redaktioner i op til flere sæsoner, nyder jeg dog også i den grad samværet med kollegaer og tværfagligt teamwork.

Og derudover..

Privat bor jeg på Frederiksberg og er gift med arkitekt Benjamin Weber. Jeg er mor til tre børn: Agnes (født 2002), Esther (født 2005) og Manfred ( født 2009). Jeg er datter af journalisterne Ingeborg Brügger og Jan Cortzen, samt søster til Mads Brügger.

Jeg er født 1.oktober 1974 og opvokset i Rungsted samt København.

“We make a living by what we get;                                  
                                  we make a life by what we give.”

HAR DU BRUG FOR EN MODERATOR ?

Min erfaring som tv-vært, min uddannelsesmæssige baggrund og generelle glæde ved at være på, har gjort at jeg ofte fungerer som moderator, ordstyrer eller vært ved konferencer og lignende.

Jeg sætter en ære i være velforberedt og mødes gerne med arrangørerne i det behov der er brug for. Jeg kommer også gerne med inputs til form og deltagere. Jeg samarbejder med en lang række virksomheder – blandt andet:

KONTAKT

info@anecortzen.dk

Cortzen